Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
3 kg zöld paradicsom 2-3 kis fej vöröshagyma, 3-5 gerezd fokhagyma, 2-3 kis fej vöröshagyma, babérlevél, torma, kaporlevél, szalicil, só, ecet, cukor |
Szép paradicsomból (koktél, v. körte a legjobb, de lukullusz és fürtös is jó) végy kb. 3 kilót, mosd meg alaposan és tedd egy nagy üvegbe. Ha nincs kéznél nagy üveg, kisebbekbe is teheted, de így több helyet foglal a polcon. Tegyél bele néhány babérlevelet, három-négy hosszú szelet tormát, egy csomó kaporlevelet, 2-3 (szelet) kis hagymát és 3-5 gerezd fokhagymát megpucolva. Szorítsd le kis lapocskákkal és öntsd le forrásban levő sós-ecetes-cukros (cukorból nagyon kevés kell!), lével úgy, hogy a lé kicsurranjon az üvegből. Tegyél minden üvegbe egy késhegynyi szalicilt vagy nátrium-benzoátot. Az üveget jól le kell zárni, majd meleg helyen hagyni kihűlni (szárazdunszt). 6-8 hét múlva fogyasztható, isteni pikáns íze van. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|