recept: Savanyú paradicsom, Kifőzde
Savanyú paradicsom
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

3 kg zöld paradicsom
2-3 kis fej vöröshagyma,
3-5 gerezd fokhagyma,
2-3 kis fej vöröshagyma,
babérlevél, torma, kaporlevél, szalicil, só, ecet, cukor





Szép paradicsomból (koktél, v. körte a legjobb, de lukullusz és fürtös is jó) végy kb. 3 kilót, mosd meg alaposan és tedd egy nagy üvegbe. Ha nincs kéznél nagy üveg, kisebbekbe is teheted, de így több helyet foglal a polcon.

Tegyél bele néhány babérlevelet, három-négy hosszú szelet tormát, egy csomó kaporlevelet, 2-3 (szelet) kis hagymát és 3-5 gerezd fokhagymát megpucolva.

Szorítsd le kis lapocskákkal és öntsd le forrásban levő sós-ecetes-cukros (cukorból nagyon kevés kell!), lével úgy, hogy a lé kicsurranjon az üvegből. Tegyél minden üvegbe egy késhegynyi szalicilt vagy nátrium-benzoátot. Az üveget jól le kell zárni, majd meleg helyen hagyni kihűlni (szárazdunszt).

6-8 hét múlva fogyasztható, isteni pikáns íze van.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: dunsztolás
 savanyú dinnye
 ecetes almapaprika
 Misi bácsi savanyúja
 paradicsomsaláta

Forrás: így tettem el 2008 nyár végén Becskén, bevált.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.18. Utoljára frissítve: 2009.08.16.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 napja (2024-05-01 13:09:45 - 3.55)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez